svg
Close

By admin 28 августа, 2017 In Featured, Izrada sajta

4 metode za optimizaciju početne strane sajta

Vaša home strana sajta je vaš početni kontakt s klijentom, bilo da koriste laptop, tablet ili mobilni telefon. Iako je informatičko doba donelo mnoge prednosti, strpljenje nije među njima.

To znači da imate samo par sekundi da ostavite dobar utisak pre nego posetioc ode negde drugo.

Kako povećati vaše izglede? Nabrojali smo četiri jednostavne stvari koje trebate napraviti da vaša naslovna strana postane marketing-mašina koja će pretvarati posetioce u dugoročne klijente!

1. Privucite pažnju

Svako ko je jednom pročitao novine zna vrednost velikog naslova. Dobar naslov mora reći posetiocu šta radite (i još važnije) šta ćete uraditi za njih u samo par reči. Zadržite jednostavnost, i potrudite se da te reči naglase primarnu snagu vaše firme, bilo da se radi o brzini, povezivosti, pouzdanosti, originalnosti ili brizi o kupcima. Ako imate dobar naslov, posetioc će sigurno hteti saznati više o Vama.

2. Očuvajte jednostavnost

Nered je vaš neprijatelj. Najuspešniji web sajtovi imaju pregledan dizajn bez nepotrebnih dodataka. Flash naravno nećemo više koristiti, iako teška srca. Slideri i dugmići trebaju biti pristupačni, a fontovi trebaju biti čitki. Ako vaša početna strana uradi potreban posao, lako ćete klijenta kasnije impresionirati vizuelnim i verbalnim sredstvima.

3. Lako korišćenje

Ako na vašoj naslovnoj strani postoji nešto što želite da klijent uradi, recite mu to, i omogućite mu da to uradi lako. Ako želite da vas kontaktira – fokusirajte kontakt formu. Ako želite da pogleda proizvod, istaknite ga.

Uopšteno, što više posetioc mora tražiti da nešto uradi, veća je verovatnost da će otići. Ako dodatno želite izgraditi brend na društvenim mrežama, omogućite klijentu da Vas lako pronađe na Facebooku ili Twitteru.

4. Imajte mobilnu verziju uvek na umu

Sa sve većim brojem posetioca putem smartphone-a i tableta, želite osigurati konzistentnost vašeg sajta na svim uređajima. To znači da svi elementi, logo, header, naslovni i tekstovi moraju biti lako pregledljivi sa smartphone uređaja isto kao sa desktop računara. Takođe je dobra ideja uključiti taster – Klikni za poziv, koja je sve popularnija na mobilnim verzijama.

Imajući na umu ove savete, trebali bi vašeg posetioca u par sekundi zadržati na sajtu, i eventualno dobiti dugoročnog klijenta!

Leave a reply