svg
Close

By admin 12 августа, 2016 In News, SEO

Kako linkbuilding utiče na SEO poziciju?

Svi bi hteli da njihov web sajt ima top poziciju na Google pretragama – što se može postići SEO optimizacijom. Linkbuilding  jedan je od značajnih poslova koji se radi kada radite SEO optimizaciju vašeg sajta, i daje značajne rezultate u smislu poboljšanja pozicije na Google-u. Naravno to ne dolazi preko noći već treba pričekati neko vreme kako bi se promene uočile.

linkbuildingLinkbuilding je postavljanje linkova vaše web stranice na ostalim stranicama visokog autoriteta. Ti linkovi bi trebali biti motivirajući za druge korisnike da ih i oni podele, što znači da bi odredišna stranica trebala sadržavati kvalitetan sadržaj kojeg je korisnik tražio. Da bi link bio motivirajuć i ispravan, potrebno ga je postavljati na web stranice koje imaju povezan sadržaj s vašom stranicom. Jedino tako link može biti relevantan, a znamo da Google najviše ceni relevantnost. Ako bi se dogodilo suprotno, a to je da je vaš link postavljen na stranicama koje nemaju veze s vama niti sa vašim sadržajem, tada možemo očekivati da nam Google odredi neku kaznu koja može biti smanjenje pozicija. Sa linkbuildingom treba biti pažljiv i pametno birati gde će se pojavljivati vaši linkovi, jer Google algoritam je svakim danom sve napredniji i prepoznaje svaku moguću prevaru.

Potrebno je 10 nedelja da se vide pomaci

Ako smo danas kreirali link, za nekih 10 nedelja možemo očekivati prvi pomak. Naravno što smo više linkova kreirali pomaci će biti veći. Ako kreiramo puno linkova odjednom ne znači da će se pozicija stranice pre promeniti veće će rezultati kasnije biti značajniji. Svaki link mali je deo u početku koji povećava vašu poziciju, ali efekt tog linka povećava se sa vremenom.
SEO optimizacija je posao koji traje dugo vremena, ali se na kraju višestruko isplati. Kada krećete sa optimizacijom važno je imati realna očekivanja, a to je da rezultati ne mogu doći preko noći. Treba imati strpljenja što se mnogima na kraju isplatilo.

Leave a reply